De ce și cum să începem să postim – Partea II – Sunt oare bolile supranaturale/pedeapsa lui Dumnezeu?
Prima parte a materialului o puteți vedea aici.
Observați cum toți în jurul nostru se tem de boală, de parcă ar fi ceva supranatural, ceva ce ar cădea din senin peste noi, și de care nu ne putem apăra – și totul ajunge până la superstiție. Of-of, pune-i căciulița în cap copilului, că e curent și răcește! Of-of, să mă ferească Dumnezeu de diabet, zicem noi, mai înghițind o îmbucătură zdravănă din tocana cu carne, mămăligă, brânză cu smântână și ou! Of-of, să nu cumva să îți uiți fularul că o să te doară gâtul! Să te ungi cu cremă, ca să nu te ardă soarele (sau ca să nu faci riduri)! Să îți pui ochelarii de soare, să nu ți se ardă ochii! Să nu cumva să ajungi pe mâna doctorilor, că nu mai ieși din spitale! Ne sună cunoscut? Cu siguranță! Sunt lucruri firești? NU!
Și vom explica de ce, în cele ce urmează.
Oare câți dintre noi înțeleg cu adevărat cum funcționează organismul și DE UNDE SE IAU BOLILE? Câți dintre doctori înțeleg aceste lucruri? Să fim sinceri cu noi înșine, când ați văzut ultima dată un doctor care să pară cu adevărat SĂNĂTOS, să nu fie supraponderal nici acru la față, nici supărat pe fiecare muscă, și să fie plin de lumină? Să se uite la tine și să simți cum te umpli de bine și de sănătate? Dacă ei nu au sănătate, atunci cum o putem lua noi de la ei?
Ne place să complicăm lucrurile până la refuz, și am ajuns să credem că medicamentele care sunt atât de artificiale, de străine și nefirești corpului nostru, sunt mai de folos decât ceea ce a creat Dumnezeu pentru a ne putea menține/căpăta/redobândi sănătatea. Lumea nu mai stă să pună puțin lucrurile la îndoială – în sensul bun, pentru aflarea adevărului, și aproape nimeni nu are curajul să rupă obiceiuri, tradiții nesănătoase pentru a putea scoate la iveală LUMINA, adevărul, sănătatea trupească și sufletească!
Atunci când nu faci niciodată curățenie într-o cameră și, timp de ani și ani de zile, tot pui și pui în ea lucruri, intră praf care se depune și se transformă în murdărie, îți va plăcea să stai în acea cameră? Nu prea cred. Cum, atunci, credem noi că ne putem simți bine atunci când nu facem o curățire a organismului nostru, a trupului nostru care este casa sufletului nostru? Și, mai mult, cum putem îndrăzni să credem că lui Hristos îi poate plăcea să stea într-o casă plină de murdărie, în trupul nostru pe care nu l-am curățit niciodată cu adevărat?
Bine, îmi veți spune (într-un caz fericit!), dar eu postesc toate posturile! De acord, vă voi răspunde, dar CUM postiți? Oare postul, așa cum îl țin majoritatea oamenilor, aduce curățire sau o și mai mare ”înglodare” a organismului? Știm oare că o masă prea consistentă, în volum prea mare, combinată incorect sau formată din alimente pe care organismul nostru nu le poate digera ne poate istovi mult mai mult decât o cursă lungă de alergare?
Care sunt, de fapt, mâncărurile care pot cu adevărat face curățenie în organism, pentru a avea cu adevărat un trup sănătos care să poată ajuta sufletul să își facă călătoria prin lumea aceasta, izvorând fapte și gânduri bune în loc să fie o povară pentru ceilalți și o sursă de negativism, tristețe, depresie, durere și suferință?
O voi spune simplu:
În primul rând FRUCTELE.
În al doilea rând LEGUMELE și VERDEȚURILE.
De ce?
Fructele conțin FRUCTOZĂ care este cel mai simplu zahar, pentru asimilarea căruia organismul nu cheltuie NICI UN FEL DE ENERGIE. Energia fructelor, toată compoziția lor chimică trece direct în sânge, hrănindu-l, și ajutându-l astfel să folosească energia rămasă DOAR pentru curățirea, reconstrucția, regenerarea organismului.
Legumele și verdețurile sunt următoarele în ierarhia mâncărurilor sănătoase, dar ele conțin glucoză, un zahar care, pentru a fi digerat, are nevoie de insulina secretată de pancreas, deci un consum mult mai mare de energie.
De ce trebuie să uităm de mâncăruri procesate, carne, lactate, ouă, DAR ȘI DE pâine, cereale, cartofi și leguminoase (boboase) în post (și ideal ar fi și în afara sa), vă voi istorisi în episodul următor.
Oltea Boldureanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu